Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030»

19 Жовтня 2021 12:04

Україна подала заявку на проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030»

06 жовтня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про подання заявки Міжнародному бюро виставок (МБВ) на участь України у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо – 2030» в Україні (Одесі).

15 жовтня 2021 року у штаб-квартирі МБВ (Париж, Французька Республіка) генеральному секретарю Міжнародного бюро виставок Димитру Керкетзесу було офіційно передано відповідний лист-заявку за підписом Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Всесвітня виставка «Експо – 2030» в Одесі – це інноваційний проект, що пропонує нову тему – «Відродження. Технології. Майбутнє» на період з 01 травня до 31 жовтня 2030 року. Тема акцентує увагу на майбутньому світу та повністю узгоджується з Цілями сталого розвитку ООН (далі - ЦСР). Вона зосереджена на значному впливі Всесвітньої виставки на досягнення ЦСР та застосуванні загального блага у всіх аспектах суспільства. Проведення Всесвітньої виставки в Україні стане двигуном економічного зростання, кроком вперед для зміцнення іміджу України серед світової спільноти, розвитку інновацій та залученню інвестицій. Проведення «Експо – 2030» в нашій країні є унікальною можливістю показати впевненість у своїх економічних перспективах та засвідчити активний рух на шляху подальшої інтеграції у світову економіку.

Міжнародне бюро виставок розглядатиме заяви кандидатів до кінця 2023 року. Україна змагатиметься з Південною Кореєю (Пусан), Італією (Рим) та Росією (Москва). Рішення про місце проведення Всесвітньої виставки ухвалюватиме Міжнародне бюро шляхом таємного голосування держав, які мають членство. Голосування відбудеться за принципом: одна країна — один голос.

Довідково: Всесвітні виставки «Експо» - найбільш престижні іміджеві виставкові заходи у світі, на яких країни-учасниці демонструють унікальність своїх культур та національну ідентифікацію, свій економічний та науково-технічний потенціал.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності