Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та США обговорили відкриття ринку для українського м’яса птиці

09 Липня 2021 12:18

Україна та США обговорили відкриття ринку для українського м’яса птиці

Питання взаємного доступу продукції на ринки України та США були обговорені під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та аташе з питань сільського господарства Посольства США в Україні пані Лізи Ахрамджан. Наразі між компетентними органами України та США ведеться робота з відкриття ринку для української продукції, зокрема м’яса птиці.

«Ринок США є дуже цікавим для українських виробників. Відкриття ринків таких великих країн надає нові можливості для розвитку бізнесу – це і нові виробничі потужності, і інвестиції у нові технології, і нові робочі місця. Все це позитивно впливає й на внутрішній український ринок та українських споживачів. Тому чим більше ми матимемо ринків збуту, тим більш сталим та захищеним буде вітчизняний агросектор», - зазначила голова Держпродспоживслужби.

На зустрічі також обговорювали питання, пов’язані з імпортом продукції з США до України.

На сьогодні між компетентними органами України та США погоджено 18 міжнародних ветеринарних сертифікатів щодо імпорту продукції до України.

Так, з США до нашої країни імпортують м'ясо птиці, молоко та молочні продукти, рибу та продукти аквакультури, корми для домашніх тварин, яловичину та деякі інші товари. Американська сторона висловила зацікавленість у розширенні переліку товарних позицій для здійснення імпортних операцій.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності