Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

В Україні проходять навчання зі зміцнення харчової безпеки та відпрацювання механізмів реагування на зоонози

02 Червня 2021 12:28

В Україні проходять навчання зі зміцнення харчової безпеки та відпрацювання механізмів реагування на зоонози

В Україні проходять навчання, мета яких – зміцнення харчової безпеки та відпрацювання механізмів реагування на зоонози (інфекційні хвороби тварин). Навчання організовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я та проходять за участю представників Міністерства охорони здоров'я України, Центру громадського здоров’я, ФАО, МЕБ, INFOSAN і Держпродспоживслужби.

Навчання надають можливість оцінити стан координації між секторами охорони громадського здоров’я, здоров’я тварин та безпечності харчових продуктів і зробити її ефективнішою.

Навчання включають у себе координацію дій з управління інформаційними потоками у випадку виявлення інфекційних хвороб, ризиккомунікацію, відпрацювання процесу подання нотифікацій та проходження імпортно/експортних процедур.

Очікується, що ці навчання допоможуть покращити міжсекторальну координацію та співпрацю між сектором громадського здоров’я та сектором охорони здоров’я тварин.

Загальною метою є підвищення готовності та реагування на надзвичайні ситуації зоонозного характеру у сфері громадського здоров’я, а також посилення налагодженої та своєчасної комунікації з ВООЗ та INFOSAN.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності