Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба пропонує тестувати нове програмне рішення для фінгарантів - Електронну систему управління фінансовими гарантіями (GMS)

27 Травня 2021 13:18

Держмитслужба пропонує тестувати нове програмне рішення для фінгарантів - Електронну систему управління фінансовими гарантіями (GMS)

Держмитслужба розробила ІТ-рішення, яке дозволить фінансовим гарантам взаємодіяти із системою NCTS засобами електронного зв’язку для забезпечення гарантування товарів у режимі спільного транзиту.

Для зручності у користуванні ІТ-інструментом Держмитслужба пропонує з 20 травня всім охочим - потенційним фінансовим гарантам, а також розробникам брокерського програмного забезпечення, долучитись до його тестування та надати свої пропозиції і зауваження.

Розроблене рішення складається з двох модулів - API для гарантів та API для трейдерів.

Так, фінансовим гарантам воно дозволяє взаємодіяти з електронною системою управління фінансовими гарантіями (GMS) у рамках таких операцій:

  • реєстрація фінансової гарантії;
  • внесення змін в зареєстровану фінансову гарантію;
  • відкликання фінансової гарантії;
  • запит актуальної інформації щодо фінансової гарантії (поточний статус та дані, інформація про застосування та інформація про вивільнення).

Трейдери завдяки цьому рішенню зможуть:

  • отримати інформацію про зареєстровану гарантію;
  • отримати інформацію про зміну фінансової гарантії;
  • змінювати коди доступу гарантії.

Для приєднання до тестування потрібно надіслати заявку до Служби підтримки - help.customs.gov.ua.

У відповідь на лист буде надіслано необхідні інструкції щодо порядку тестування.

Як відомо, Митної адміністрацією Литовської Республіки було передано Україні програмне забезпечення для Нової комп'ютеризованої транзитної системи (NCTS). У рамках цього ПЗ передбачено базові версії низки необхідних для функціонування NCTS модулів, зокрема, і модуль для електронної системи управління фінансовими гарантіями (GMS). Для його адаптації до українського законодавства необхідно було здійснити доопрацювання. Суть доопрацювання полягає в тому, щоб надати можливість фінансовим гарантам взаємодіяти з цим модулем електронними засобами зв’язку, як це передбачено Законом України № 78, ст.25, п.1. Це можливо завдяки розробці програмного рішення - API (Application Programming Interface) для взаємодії фінансових гарантів з GMS NCTS. Таке рішення було розроблене і пропонується для тестування.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності