До обов’язкових вимог при виробництві продуктів харчування належать:
1) Використання лише дозволених харчових добавок.
Регулюючий орган The National Food Services готує та оновлює перелік дозволених харчових добавок – актуальна інформація за посиланням.
2) Залишки пестицидів, мікотоксинів і важких металів у встановлених межах – актуальна інформація за посиланням.
3) Упаковка та матеріали, що контактують з продуктами харчування.
За загальним правилом заборонено використання упаковки, яка спричиняє перенесення шкідливих елементів на харчові продукти.
4) Маркування.
З 2020 р. в Ізраїлі діє нове більш суворе регулювання маркування продуктів харчування, запроваджене у рамках зусиль уряду країни щодо скорочення розповсюдження серед населення хвороб, пов’язаних з харчуванням.
Згідно з новими правилами продукти з високим вмістом натрію (солі), цукру та насичених жирів повинні бути позначені спеціальними червоними символами на передній панелі упаковки: імпортери можуть наносити відповідні наклейки на продукцію іноземного виробництва. Такі вимоги застосовуються майже до всіх упакованих харчових продуктів для кінцевого споживання.
Огляд та переклад англійською регламенту про маркування – за посиланням.
Базові вимоги до маркування всіх продуктів харчування встановлені у наказі Consumer Protection Order (Marking and Packaging of Food Products) та стандарті SI 1145 і містять наступний перелік даних:
Для деяких категорій продукції діють спеціальні вимоги, зокрема:
Додаткова інформація – за посиланням.
5) Кашрут (кошерність).
Згідно з законодавством Ізраїлю, імпортовані м'ясо і м’ясні продукти, включаючи птицю, мають відповідати вимогам кошерності і супроводжуватись відповідним сертифікатом. Схвалення продукту як кошерного для розміщення на ринку Ізраїлю може надати Головний рабинат Ізраїлю або авторизовані ним органи і організації, в т.ч. в іншій країні.
Щодо інших категорій харчових продуктів вимога кошерності є добровільною.
М’ясна продукція
Відповідно до законодавства Ізраїлю, підприємства, що здійснюють забій тварин і птиці з подальшим виробництвом м’ясної продукції, повинні бути зареєстровані і отримати авторизацію (схвалення) від Veterinary Services.
Детальніше – за посиланням.
Органічна продукція
Законодавство Ізраїлю у сфері органічних продуктів наслідує відповідні вимоги і стандарти ЄС та не вимагає обов’язкової сертифікації відповідно до ізраїльського органічного стандарту. Однак, якщо імпортер хотів би нанести на продукцію ізраїльську органічну позначку, інформація про відповідність органічним вимогам Ізраїлю повинна бути подана до The Plant Protection and Inspection Services.