Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Спеціальні вимоги до продуктів для особливих харчових цілей. Хлібобулочні вироби

У законодавстві ЄС є спеціальні положення, які застосовуються до харчових продуктів, призначених для особливого споживання (дитячі продукти, дієтичні продукти, продукти без глютену і т.п.). Вони можуть бути актуальними також для хлібобулочних виробів. Ці правила можуть включати конкретні вимоги до складу, гігієни, маркування (наприклад, декларація про енергетичну цінність, вміст вуглеводів, білків і жирів), перелік дозволених добавок, критерії чистоти тощо.

Більш детальну інформацію можна знайти у Регламенті №609/2013.

Наприклад, у ЄС запроваджений дуже ретельний моніторинг перероблених продуктів на основі зернових та дитячого харчування. Законодавство встановлює гармонізовані стандарти щодо складу (перелік дозволених продуктів) та маркування продукції цього типу - Директива №2006/125/ЄС.

Регламентом №828/2014 узгоджені умови інформування споживачів ЄС про відсутність глютену або зменшення його вмісту в харчових продуктах. Зокрема це законодавство встановлює умови, за яких продукти можуть бути марковані як «безглютенові» або такі, що мають «дуже низький вміст глютену».

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності