Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА за 7 місяців підтримало експорту на 4,84 млрд грн

22 Серпня 2024 17:08

ЕКА за 7 місяців підтримало експорту на 4,84 млрд грн

За сім місяців 2024 року Експортно-кредитне агентство України підтримало експорту на 4,84 млрд грн. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Станом на 31 липня 2024 року маємо 4,84 мільярда гривень підтримки експорту нашим Експортно-кредитним агентством. При цьому кожна гривня страхової відповідальності ЕКА конвертувалася в понад 13 гривень майбутньої експортної виручки. Завдяки співпраці з ЕКА бізнес зменшує власні ризики та, зокрема отримує можливості кредитуватися дешевше. Й відповідно – збільшувати обсяги несировинного експорту. Саме на це й спрямована економічна політика «Зроблено в Україні», - зазначила Перша віцепремʼєр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Найчастіше можливістю отримати експортний кредит під страхування ЕКА чи застрахувати договір зовнішньоекономічної діяльності користувався бізнес Києва, Львівщини та Вінниччини, а найбільше клієнти ЕКА експортували до Польщі (1 млрд грн), Об’єднаних Арабських Еміратів (888,2 млн грн) та Азербайджану (811 млн грн).

Експортовані товари належали до груп «молоко та молочні продукти» (2,53 млрд грн), «деревина та вироби з неї» (1 млрд грн), «іграшки» (268 млн грн), «одяг» (256 млн грн) та «продукти переробки овочів» (235 млн грн).

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності