Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Аналіз української косметичної галузі в умовах повномасштабної війни

01 Серпня 2024 10:39

Аналіз української косметичної галузі в умовах повномасштабної війни

Наприкінці 2023 року в Україні офіційно зареєстровано 1 159 операторів косметичної галузі. Більшість із них — юридичні особи, третина — ФОПи.

Задекларований дохід виробників не постраждав після початку повномасштабного вторгнення. Навпаки, у 2022 році приріст доходу становив 12% у гривневому еквіваленті, що може бути спричинене коливанням курсу долара.

Проте дохід підприємств косметичної галузі на кінець 2023 року зменшився й становив 12 333,52 млн гривень, порівняно з 2022 роком, приріст становив -20%. Утім, попри падіння доходу операторів косметичної галузі, частка від доходів усієї переробної промисловості зростає.

Щодо імпорту косметичної продукції в Україну, то він суттєво переважає за експорт. Це може бути зумовлено проблемами внутрішнього ринку, як-от висока конкуренція з іноземними брендами на українському ринку, недовіра, низька лояльність українців до вітчизняної косметики, а також брак умінь виробників у просуванні своєї продукції на ринку.

Дослідження містить огляд ключових проблем галузі, змін у структурі ринку, основної продукції, тенденцій та перспектив на глобальному ринку косметики, специфіки виробництва та викликів збуту, експорту та імпорту косметики, а також рекомендації щодо розвитку галузі від експертів.

Дослідження більш детально можна прочитати за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності