Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Швеція надасть торгові та інвестиційні гарантії компаніям, що співпрацюють з Україною

09 Жовтня 2023 14:48

Швеція надасть торгові та інвестиційні гарантії компаніям, що співпрацюють з Україною

Уряд Швеції пропонує виділити 333 мільйони шведських крон на спеціальні експортні кредитні гарантії для компаній, які торгують з Україною. Відповідну ініціативу шведські урядовці внесли до проєкту бюджету на 2024 рік, а документ очікує на погодження. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Гарантії покриватиме Експортно-кредитне агентство Швеції. Як зазначено, вони поширюватимуться на експорт шведських компаній до українських імпортерів. Поліси видаватимуть з 2024 року на експорт товарів, які можна класифікувати як допомогу розвитку і застосовуватимуть до транзакцій протягом максимум трьох років, але не пізніше, ніж до кінця 2026 року.

Для українських та шведських компаній гарантії ЕКА Швеції означають більш безпечні умови для постачання важливих товарів до України, захищеність інвестицій та отримання компенсації у випадку форс-мажору. Тобто бізнесу не доведеться одноосібно нести весь ризик в угодах з Україною, а шведські компанії більш охоче заходитимуть на український ринок.

Нагадаємо, що раніше Експортно-кредитні агентства Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії, Японії підтвердили участь у страхуванні політичних ризиків для роботи своїх компаній в Україні. Зокрема, вони надають гарантії від таких видів ризиків – політичне насильство, неконвертованість та експропріація. Також українських та міжнародних інвесторів готова страхувати державна польська Корпорація страхування експортних кредитів (KUKE).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності