Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ погодив технічний регламент безпеки машин з нормами ЄС

24 Серпня 2023 11:07

КМУ погодив технічний регламент безпеки машин з нормами ЄС

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою гармонізував технічний регламент безпеки машин з нормами ЄС. Документ узгоджує зміст, структуру, послідовність, нумерацію його положень та додатків до нього із змістом, структурою, послідовністю та нумерацією Директиви ЄС та її додатків. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Прийняття цієї постанови - це черговий крок до укладення Угоди щодо промислового безвізу з ЄС (ACAA). Після оновлення положень технічного регламенту українська продукція відповідатиме вимогам, що діють у Євросоюзі. Це забезпечить усунення технічних бар'єрів у торгівлі відповідною продукцією між Україною та ЄС», - пояснив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

За словами заступника міністра, КМУ намагається забезпечити підписання «промислового безвізу» найперше у галузях із високою доданою вартістю, оскільки вони є важливим рушієм залучення інвестицій, розвитку інновацій, сприяння дослідженням та розробкам, а також перекваліфікації робочої сили.

«Ухвалення постанови надасть можливість укласти угоду АСАА у сфері машин, внаслідок чого українські виробники зможуть вільно постачати відповідну продукцію на ринок ЄС без проведення додаткових процедур оцінки відповідності, що покращить її конкурентоспроможність. Аналогічною буде ситуація із продукцією іноземного походження, яка також зможе потрапляти на ринок України без додаткових витрат на проведення процедур оцінки відповідності вимогам українського законодавства», - резюмував Віталій Кіндратів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності