Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Гранти для підтримки малих та середніх переробних підприємств

04 Липня 2023 11:14

Гранти для підтримки малих та середніх переробних підприємств

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) надасть гранти українським переробним МСП — підприємствам приватної форми власності для підтримки інноваційної трансформації та розвитку.

Гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню енергоефективності та ефективності використання інших ресурсів (наприклад, води) та поводження з відходами (наприклад, зменшення відходів, їх переробка), підвищенню відповідності стандартам охорони навколишнього середовища, ощадливому виробництву та у подібних видах діяльності, які сприяють побудові технологічної, сучасної, цифрової переробної промисловості, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізація виробництва товарів потрібних для відбудови.

Для кого?

У межах цієї програми USAID КЕУ має намір надати гранти підприємствам переробної промисловості (Секція С КВЕД — 2010), крім підприємств, що працюють у сфері виробництва алкогольних напоїв, тютюнових виробів, коксу та продуктів переробки нафти, хімічних речовин і хімічної продукції, фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, поліграфічної діяльності, ремонту та монтажу машин і устаткування, у медичній сфері, а також підприємств, що виробляють будь-яку продукцію, яка може розглядатися як зброя, боєприпаси чи продукція подвійного призначення. Діяльність, яка може бути підтримана в рамках цього ЗПЗ містить, але не обмежується, наступним:

  • впровадження інноваційних рішень, інструментів та бізнес-моделей для підвищення ефективності та продуктивності бізнесу (виробництва та/або продажів);
  • придбання обладнання, апаратного забезпечення для вдосконалення процесів/продуктів/технологій;
  • діяльність, пов’язана із запуском виробництва технологічно нового або вдосконаленого продукту, наприклад, закупівля послуг з автоматизації процесів, з розробки технічних специфікацій, технічних проектів;
  • діяльність, необхідна для сертифікації продукції на відповідність національним або міжнародним стандартам якості та безпечності, або галузевим аудитам/сертифікаціям, необхідним для підвищення конкурентоспроможності та зростання;
  • діяльність, пов’язана з масштабуванням випуску продукції, а також маркетинговим просуванням існуючого продукту на національному та закордонних ринках. Така діяльність не може включати допомогу в організації участі в торгових виставках, торгових місіях та подібних активностей;
  • застосування передових виробничих і бізнес-рішень у виробництві продукції (що може включати 3D-друк і адитивне виробництво, встановлення робототехніки та запровадження автоматизації процесів, застосування штучного інтелекту (ШІ) та передових технологій обробки даних тощо).

Грантова підтримка

Очікується, що в межах програми буде видано до 25 грантів загальною сумою 2 500 000 доларів США (залежить від наявності фінансування).

Бюджет грантової заявки від 75 000 доларів США до 100 000 доларів США.

Як взяти участь?

Процес подання заявок складатиметься із двох етапів. Усі заявки – на 1 та 2 етапі – повинні надсилатись через платформу для подання заявок Submittable.

Потрібно заповнити онлайн-форму для подання заявки та дотримуватись інструкцій щодо заповнення та завантаження необхідних документів. Концепція (1 етап) повинна подаватись лише українською мовою відповідно до формату та вимог, зазначених у Додатку А. Для тих заявників, які переходять до 2 етапу, необхідні форми, документація та інструкції будуть розміщені на платформі для подання заявок Submittable.

Подача та розгляд заявок матиме три етапи:

  • 1 дедлайн — до 15 серпня 2023 року включно (розглядатимуть в серпні 2023 року)
  • 2 дедлайн — до 15 жовтня 2023 року включно (розглядатимуть в жовтні 2023 року)
  • 3 дедлайн — до 15 грудня 2023 року включно (розглядатимуть в грудні 2023 року)

Детальніше з описом та вимогами до програми можна ознайомитися за посиланням.

Всі питання щодо цього запиту можна надсилати на електронну адресу Grants@CEPUkraine.org із зазначенням «RFA-2023-036» у темі електронного листа.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності