Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ПУМБ кредитуватиме експортерів у рамках програми підтримки з ЕКА

06 Червня 2023 14:58

ПУМБ кредитуватиме експортерів у рамках програми підтримки з ЕКА

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) уклав угоду з ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) щодо співпраці у рамках програми портфельного страхування ризику банку за кредитами, що надають для виконання експортних контрактів.

Мета цієї програми – це широка підтримка, відновлення та збільшення присутності українських виробників і постачальників робіт та послуг на світових ринках.

За рахунок страхування ЕКА ризиків банку, пов’язаних з виданням кредитів на зовнішньоекономічні контракти, ПУМБ зможе надавати кредитування клієнтам-експортерам за спрощеними вимогами до застави.

Відтак для отримання позики до 5 млн грн терміном до 1 року клієнту достатньо буде лише надати майнові права за експортним контрактом та поруку від власника. Поєднання ж програми з «Доступними кредитами 5-7-9%» дозволить клієнтам кредитуватися за пільговими відсотковими ставками.

Розраховувати на таку підтримку від ПУМБ зможуть як представники малого, так і середнього та великого бізнесу.

Нагадаємо, портфельне страхування кредитів на виконання експортних угод за спрощеними вимогами до забезпечення було запроваджено Міністерством економіки України та ЕКА у співпраці з українськими банками влітку 2022 року. Наразі це найдієвіший інструмент підтримки експортерів в умовах війни.

Кредити на виконання експортних контрактів у рамках портфельного страхування ЕКА вже видають Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, Приватбанк, КредоБанк і ПУМБ.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності