Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Італія підписали меморандум про технічне співробітництво у промисловій галузі

03 Травня 2023 11:02

Україна та Італія підписали меморандум про технічне співробітництво у промисловій галузі

Перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко з Міністром підприємств та виробництва Італійської Республіки Адольфо Урсо підписали Меморандум про технічне співробітництво у промисловій галузі. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Про італійську якість, мабуть, доводилося чути кожному з нас хоч раз у житті від продавця на ринку чи у торговельному центрі. Бо ж у світі Італія – країна моди та смачної їжі. Італійський досвід є показовим і може допомогти Україні в просуванні власного бренду «Made in Ukraine» в Європі. Саме про це ми домовилися з міністром підприємництва Італії Адольфо Урсо та підписали Меморандум про підтримку та розвиток брендингу української продукції», - наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, завдяки нашій співпраці павільйон з українськими товарами з’явиться на найбільших італійських ярмарках. Крім того, Рим допоможе Києву в створенні цифрових продуктових платформ.

«Переконана, що незабаром українські товари широко будуть представлені на полицях європейських супермаркетів, а напис «Made in Ukraine» асоціюватиметься у споживача з високою якістю, екологічністю та конкурентною ціною. Якнайшвидше відновлення економіки є пріоритетом нашого міністерства. А у такий спосіб Україна отримає ще один механізм для цього», - розповіла міністр економіки України.

Зокрема, у документі йдеться про те, що італійська сторона докладатиме зусиль щодо створення спеціального маркування «Зроблено в Україні», яке будуть наносити на українські товари.

Також Україна та Італія посилять боротьбу з контрафактними та імітаційними товарами: італійська сторона обіцяє поділитися своїм досвідом боротьби з антиконкурентною поведінкою бізнесу у випадку так званого «італійського звучання» продуктів у секторах Made in Italy.

Сторони домовились про поглиблення захисту прав інтелектуальної власності, обмін інновацією та про трансфер технологій.

За словами Адольфо Урсо, поглиблення співробітництва між двома країнами має принести взаємні вигоди економікам України та Італії. Він вважає, що в українських товарів на європейському ринку є величезний потенціал, завдяки солідарності країн ЄС з Україною, яка зараз постійно на слуху.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності