Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Можливість страхування договорів ЗЕД: досвід компанії «Clixar»

25 Квітня 2023 10:17

Можливість страхування договорів ЗЕД: досвід компанії «Clixar»

Clixar – бренд одеської сімейної компанії GST, що пропонує комплексні рішення з контролю за власністю клієнтів і запобігання розкрадань: розробку та виробництво високотехнологічних пломб, консалтинг і навчання з підбору, обслуговування пломб, IT-системи контролю, обліку пломб.

Компанія працює на ринку близько двадцяти років, і на початку 2022 року експортувала продукцію до 80 країн світу, зокрема до Нігерії, Уганди, Колумбії, Панами, Узбекистану, Казахстану, Грузії, Азербайджану та країн ЄС, серед відомих партнерів – Socar, Enel, DHL, Central bank of Kenya, Sabesp, GLS, G4S, Coca Cola, SGS.

«Уже у 2022 році ми розробили чотири нові продукти: дві роторні пломби, пломбу для індикації шахрайства з лічильниками та поштову пломбу, – розповідають у компанії. – Планували ребрендинг та будівництво нового заводу, який зміг би виробляти 1 мільярд пломб на рік».

З початком вторгнення бізнес, крім проблем із логістикою, зростанням вартості постачання та необхідністю перебудови маршрутів, стикнувся ще й зі зростанням недовіри партнерів та клієнтів до українських постачальників, оскільки суттєво зросла ймовірність невиконання контракту.

«Ми проводили постійні перемовини з клієнтами та партнерами, щоби продовжити співпрацю, і спрацювала передусім наша згода на відтермінування платежів та оплату після отримання ними товару», – каже керівниця відділу експорту Маріанна Кравченко.

Про можливість страхування договорів ЗЕД в Експортно-кредитному агентстві компанія дізналася в телеграм-каналі, створеному в межах навчання за освітньою програмою «Export Academy», розробленої Інститутом маркетингу (Естонія) та Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

Перший досвід – страхування відвантаження за контрактом ЗЕД до Нігерії.

«Було нелегко, – зізнаються у компанії, – але ми отримали повну підтримку, розібралися у страховому тарифі та його розрахунку, оформленні документів і навіть отримали поради для комунікації з клієнтом про наш намір застрахувати поставку і внесення відповідних пунктів у договір ЗЕД».

З клієнтом і партнером у Нігерії Clixar мав два застраховані договори, один з яких уже успішно завершений, а ще один – з партнером в Узбекистані – також уже оплачений.

Поки що Clixar не планує більше користуватися продуктами ЕКА, але радить усім, хто опинився у подібній ситуації, це зробити.

«Страхування наших договорів в ЕКА надавало нам гарантію та впевненість у період очікування платежів і дозволило продовжити співпрацю з клієнтами, які непокоїлися про можливі фінансові втрати», – зазначила Маріанна Кравченко.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності