Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Болгарія перебувають у пошуку спільного рішення щодо питання продуктів харчування

20 Квітня 2023 10:03

Україна та Болгарія перебувають у пошуку спільного рішення щодо питання продуктів харчування

Відбулася онлайн-зустріч Першого віцепрем’єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко з міністром економіки та промисловості Болгарії Ніколою Стояновим з метою обговорення тимчасової заборони на імпорт зерна і продуктів харчування з України, яка запроваджується від 19 квітня 2023 року. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Виняток становить транзит української агропродукції.

«Зберегти і продовжити експорт зерна – це чутливе і важливе питання для України, оскільки це основна стаття доходу в бюджеті країни. Наша країна захищається від збройної агресії, і нам, як ніколи раніше, потрібно зберігати макроекономічну стабільність, забезпечувати фінансами соціальну сферу, військовий і економічний фронти. Уряд України має на меті вирішити питання тимчасової заборони на імпорт українського зерна до Болгарії. Ми ведемо діалог з болгарською стороною щодо причин і перспектив позитивного вирішення цієї ситуації для обох країн», - зазначила Юлія Свириденко.

Міністр Нікола Стоянов засвідчим солідарність з Україною щодо ситуації, у якій країна опинилась у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф. За його словами, через імпорт українського зерна і продовольства місцевим сільгоспвиробникам важко реалізувати власну продукцію і вони зазнають збитків.

Однак під заборону не підпадає транзит української продукції через Болгарію до країн ЄС. Міністр зазначив, що Болгарія очікує на рішення, за яким українська продукція не перевантажуватиме місцевий ринок, а її гарантовано експортуватимуть до інших країн.

Як зазначено, наразі діалог триває. Наступного тижня консультації з цього питання відбудуться на рівні Ради ЄС та робочих органів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності