Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Експорт української свинини до ЄС: потреба адаптації українського законодавства до європейського

17 Квітня 2023 16:03

Експорт української свинини до ЄС: потреба адаптації українського законодавства до європейського

Для експорту української свинини на європейські ринки потрібно адаптувати вітчизняне законодавство до європейського.

Про це йшлося на засіданні робочої групи з питань розвитку м’ясної галузі під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, у якому взяли участь т. в. о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко та представники агробізнесу. Про це повідомляє Мінагрополітики.

«Для відкриття європейського ринку для експорту свинини необхідна адаптація українського законодавства до європейського. За нашої ініціативи з липня 2022 року відновлені переговори з ЄС щодо перевірки українського законодавства на предмет відповідності нормам і стандартам європейського», - зазначив Тарас Висоцький.

Учасники наради обговорили питання вакцинації проти африканської чуми свиней. Поки жодна з країн світу не зареєструвала вакцину проти цієї хвороби, наразі тривають випробування у деяких країнах.

Як зазначено, у травні відбудеться генеральна сесія асамблеї делегатів Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, яка встановлює правила міжнародної торгівлі і правила вакцинації, де братиме участь й Україна. На сесії будуть представлені результати тестувань вакцин проти АЧС і винесено їх на загальне обговорення.

Довідково. В Україні у 2022 році офіційно зареєстровано 7 випадків АЧС, фактична цифра може бути більшою. З липня 2022 року вакцина проти АЧС, розроблена компанією «AVAC Vietnam», проходила випробування у В’єтнамі. Згідно зі звітами, наприкінці грудня 2022 року В’єтнамське акціонерне товариство «AVAC» вакцинувало від АЧС 1800 свиней на 13 фермах. Результати відбору показали, що 94,4% відповідали вимогам щодо імунітету. У лютому 2023 року оголошено про комерційне використання вакцин проти АЧС.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності