Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Українські винороби отримали можливість виходу на нові ринки

12 Квітня 2023 18:03

Українські винороби отримали можливість виходу на нові ринки

Досягнення виноробної галузі України у 2022 році, повернення до Міжнародної організації виноградарства та виноробства (МОВВ), плани на 2023 рік та перспективи галузі обговорили на пресконференції за участю заступника міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича, голови ГО «Укрсадвинпром» Володимира Печка, гендиректора Міжнародної організації виноградарства та виноробства (МОВВ) Пау Рока, інвестора у виноробну галузь України Рікардо Нуньєса та ін. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Одним із важливих досягнень галузі торік стало відновлення членства України у Міжнародній організації виноградарства та виноробства (МОВВ), і Мінагрополітики отримало офіційний прапор члена організації.

За словами заступника міністра, поновлення членства відкриє доступ українським виноробам до міжнародних баз та сучасних світових технологій, надасть можливість створювати конкурентний вітчизняний продукт та відкриє нові ринки.

«Це важливо для України у контексті євроінтеграції, у контексті того, що Україні потрібно буде визнавати світові та підвищувати свої внутрішні стандарти, відповідно до стандартів ЄС. Зокрема, це стосується географічних зазначень та інших юридичних аспектів», - зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Також він підкреслив, що галузь суттєво постраждала через війну: частина підприємств припинили свою роботу, деякі опинилися на тимчасово окупованих територіях. Відновлення потребує значних ресурсів, часу та сучасного регулювання.

Мінагрополітики підготувало законопроєкт про виноград та продукти виноградарства, який відповідає вимогам законодавства ЄС. Також у 2023 році продовжує діяти урядова грантова програма, яка включає також і можливість отримання грантів для закладання виноградників.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності