Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ рекомендував НБУ забезпечити здійснення переказів за участь бізнесу в міжнародних виставках

11 Квітня 2023 11:58

КМУ рекомендував НБУ забезпечити здійснення переказів за участь бізнесу в міжнародних виставках

Кабінет Міністрів України постановою №305 від 07 квітня 2023 року розширив перелік послуг, робіт, прав інтелектуальної власності за операціями з імпорту яких Національному банку рекомендовано забезпечити здійснення переказів валютних коштів за кордон. Зокрема, до переліку внесено низку галузевих виставок, участь у яких українських підприємців сприятиме посиленню економічного та експортного потенціалу України, налагодженню зв’язків між українськими та закордонними виробниками. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Для українських виробників надзвичайно важливо мати можливість представити свою продукцію на найбільших галузевих виставках світу. Для одних це – реальний шанс вийти на ринки Європи, Америки, Азії, для інших – перспективи зацікавити потенційних інвесторів та залучити кошти на модернізацію та розширення виробництва. Участь у таких заходах – це й змога для виробника ознайомитися та взяти на озброєння найновіші технології. У 2022 та 2023 році ми забезпечили можливість участі українського бізнесу в понад двохсот виставках, рекомендувавши НБУ здійснювати перекази, пов’язані з участю в цих заходах. Сьогодні до переліку додано ще біля тридцяти міжнародних виставок, участь у яких хочуть взяти українські підприємці. Для економіки посилення активності бізнесу в цьому напрямку, його орієнтованість на зовнішню торгівлю – позитивний сигнал», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Відповідно до рішення КМУ, перелік послуг, робіт, прав інтелектуальної власності за операціями з імпорту яких НБУ рекомендовано забезпечити здійснення переказів за кордон витрат, пов’язаних з участю суб’єктів господарювання у міжнародних виставках виробів шкіряної галузі, пакування, обмундирування та безпекового спорядження, інновацій у світі текстилю та одягу, меблів, техніки, технологій та інновацій, металообробки, техніки і обладнання для агропромислового комплексу тощо.

Так, до переліку внесено участь у:

  • Міжнародній виставці архітектури, будівельних матеріалів і систем «BAU» в Мюнхені;
  • Міжнародній виставці «VIII International Fair of Packaging Technology and Packaging» в Варшаві;
  • Міжнародній виставці обмундирування та безпекового спорядження «IDET 2023» у Брно;
  • Міжнародній виставці інновацій у світі текстилю та одягу «ITMA 2023» в Мілані;
  • Міжнародній виставці техніки та обладнання для агропромислового комплексу «Borgeby Fältdagar» у Швеції тощо.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності