Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна може стати експортером біометану

31 Березня 2023 13:32

Україна може стати експортером біометану

Виробництво біогазу/біометану в Україні є дуже перспективним та в майбутньому потужним ринком, що дозволить забезпечити нашій державі енергетичну незалежність, створення робочих місць та в цілому вплине на покращення інвестиційної привабливості.

На цьому наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час вебінару «Можливості виробництва біогазу та вирощування енергетичних рослин». Про це повідомляє Мінагрополітики.

Захід відбувся у рамках проєкту з поширення знань та досвіду з виробництва біогазу та вирощування енергетичних рослин Всеукраїнської аграрної ради та Біоенергетичної асоціації України.

«Розвиток біометанової галузі на сьогодні є дуже актуальним для України питанням. Наша земля є основним ресурсом для виробництва біогазу. Те, що раніше вважалося відходами, зараз є сировиною для енергетичної безпеки, створення доданої вартості, економічної вигоди. Як показав досвід під час війни, коли були перебої з електроенергією, деякі громади убезпечили себе від відключень завдяки біогазовим станціям, що розташовані на їх територіях. Тож на сьогодні важливо забезпечити певну децентралізацію в енергетичній сфері за зразком адміністративної реформи. Бачимо, що інтерес і попит серед аграріїв у питанні створення проєктів біогазу є чималий, і ми його хочемо підтримувати», – зазначив Віталій Головня.

Під час вебінару експерти:

  • окреслили перспективи виробництва біометану в Україні,
  • поділилися практичним досвідом реалізації проектів біогазу (під ключ) на прикладі відходів агрокомплексу, тваринництва, енергетичних культур,
  • розповіли, що має зробити інвестор для оцінки можливості реалізації біогазової установки,
  • ознайомили з особливостями вирощування енергетичних рослин.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності