Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Цифровізація перетину кордону: відтепер водії зможуть користуватись застосунком «eCherha»

30 Березня 2023 18:12

Цифровізація перетину кордону: відтепер водії зможуть користуватись застосунком «eCherha»

Водії вантажівок, які перетинають міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні України та Польщі, відтепер зможуть користуватись застосунком «eCherha» на смартфоні. Раніше записатися в електронну чергу можна було лише на сайті. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Зручність єЧерги вже оцінили тисячі водіїв вантажівок. Офіційно проєкт стартував у грудні минулого року. І за цей час записалися у електронну чергу та проїхали через пункт пропуску майже 55 тис. вантажівок.

Україна системно працює над цифровізацією порядку перетину кордону. Унікальний безкоштовний сервіс дозволяє водіям планувати свої поїздки, а отже – заощаджувати час і гроші», – розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Анатолій Комірний.

Завантажити eCherha на смартфоні вже можна у App Store (для операційної системи iOS) чи у Google Play (для Android).

У застосунку водій оперативно отримує push-повідомлення про:

  • свій статус у черзі,
  • просування черги,
  • час заїзду до пункту пропуску.

Як зазначають у міністерстві, для входу у програму водії мають використовувати той самий пароль та логін, якими користуються для авторизації на сайті echerha.gov.ua. Користувачі також мають можливість продовжити чи скасувати свій запис, залишити звернення команді розробки і прочитати останні новини про проєкт.

Застосунок також буде зручним для польських водіїв, що перетинають український пункт пропуску за електронною чергою. Для їх комфорту додана польська мова, а також на сайті вже доступна відеоінструкція польською мовою «Як стати в чергу?» за посиланням.

Отже, застосунок доступний трьома мовами: українською, польською та англійською.

Наразі скористатись єЧергою можуть міжнародні перевізники вантажів, що перетинають кордон через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Заїзд до сервісних зон для користувачів єЧерги не обов’язковий. Водій сам обирає де і як чекати перетину кордону.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проєкту «TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності