Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Українські меблевики продовжують нарощувати обсяг експорту: результати участі у виставці «Meble Polska 2023»

27 Березня 2023 16:29

Українські меблевики продовжують нарощувати обсяг експорту: результати участі у виставці «Meble Polska 2023»

Meble Polska - це щорічна міжнародна виставка меблів, яка проводиться у місті Познань (Польща).

Українські меблеві компанії традиційно беруть участь у цій виставці. Цьогоріч у виставці взяли участь 250 меблевих брендів з 15 країн, серед яких 30 - з України у складі Національного стенда та окремими експозиціями.

Так, з 21 до 24 лютого 2023 року 24 українські меблеві фабрики працювали у складі Національного стенда «Furniture of Ukraine», а саме: MIRT, MODERN, Metal land, Grade, Comfortmebli, IDEALL, Lion, Svit Mebliv, Sofro, Azzare, Neman, Roman, Cubus, Lado, StarWood, BJORN, BONSSO, DP MP Ukraine, Furniture Factory TTT, Green Sofa, BIS-M, TOKABO, Comforto та RONEL.

Участь українських меблевиків у Meble Polska дала їм можливість продемонструвати свої новітні розробки та продукти на міжнародному рівні, а також провести понад 500 зустрічей з потенційними партнерами та теперішніми клієнтами з Данії, Нідерландів, Франції, Великобританії, Німеччини, Румунії, США, Канади, Чехії, Фінляндії та інших країн світу. Навіть біля стенду було підписано декілька контрактів.

Колекції «Furniture of Ukraine» на міжнародній арені

Масштабну національну експозицію на 556 квадратних метрів було мебльовано новими колекціями спалень з масиву дуба та черешні, столами та стільцями з металу, ясеня, горіха, HPL, ДСП та МДФ, м’якими меблями бюджетного та преміумсегментів, серійними кухнями, меблями для дитячих кімнат та віталень, а також вікна, двері та стінові панелі. Особливу увагу викликала продукція, сертифікована FSC.

Спільну експозицію на виставці «Meble Polska 2023» організовано командою Furniture of Ukraine Business Expo від Української асоціації меблевиків.

За 2022 рік експорт меблів України становив 806 млн дол. США із середньорічним приростом обсягів на 11,5% за останні 6 років. Українські меблі було доставлено до 99 країн світу, з яких найбільшими покупцями стали Польща (34,9%), Німеччина (17,4%), Данія (5,9%), Австрія (4,5%) та інші. Це відбулося завдяки участі українських меблевиків у 2022 році - 67 меблевих фабрик на 5 міжнародних виставках в Польщі, Німеччині, Італії та ОАЕ - під спільним прапором Furniture of Ukraine.

Підтримка колективної експозиції українських меблевиробників

Організація роботи Національного стенда у Познані стала можливою завдяки активному сприянню та підтримці Раді експортерів та інвесторів при МЗС України, ДУ «Офісу розвитку підприємництва та експорту», Посольства України в Республіці Польща, Рівненській обласній військовій адміністрації, Київській обласній військовій адміністрації та Броварській районній військовій адміністрації.

Партнерами та меценатами національного стенда були: Kronospan UA, Kleiberit Ukraine та Hafele.

Юридична підтримка національної експозиції від Адвокатського бюро «Гончарук і партнери». Логістичні партнери Ріотранс та HN Logictics. Дизайн спільної експозиції розроблено Дмитром Новіковим, 3D-dізуалізація стенду та підготовка роздаткового матеріалу учасників - Great Catalog. Забудову стенду було здійснено меблевою фабрикою «Аззаре». Виготовлення одягу для волонтерів - майстриня Марина Радигіна.

Українська асоціація меблевиків передбачила на 2023 рік торговельну місію до Лондона та національні стенди на міжнародних виставках: IMM Colonge та MOW.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності