Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи

23 Березня 2023 10:32

Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи

Україна та Латвія працюють над подальшим розвитком і зміцненням торговельно-економічних відносин.

Під час зустрічі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Латвії Кріш’яніса Каріньша сторони домовилися про продовження роботи Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва. Дев’яте засідання Комісії відбудеться найближчим часом. Про це повідомляє КМУ.

Як зауважив Денис Шмигаль на брифінгу, Україна зацікавлена як у межах Комісії, так і на високому політичному рівні реалізовувати проєкт розвитку логістичних шляхів.

«Україна є частиною європейської системи логістичних шляхів TEN-T. Наші логістичні коридори нанесені на індикативні карти ЄС. Це відкриває перед нами можливість спільно з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею, працювати над новими логістичними шляхами й напрямками. Переконаний, що нова логістика з півночі на південь, з півдня на північ є перспективою для багатосторонньої кооперації та зміни логістики на європейському континенті», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Прем’єр-міністр Латвії зі свого боку підкреслив, що процедура вступу України до ЄС має розпочатися цього року. За його словами, лише членство України в Європейському Союзі та НАТО дасть запоруку для тривкого миру й безпеки в усій Європі. Кріш’яніс Каріньш також запевнив, що Уряд і народ Латвії і надалі всебічно підтримуватиме Україну.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності