Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Зернову угоду пролонговано на 120 днів

21 Березня 2023 10:58

Зернову угоду пролонговано на 120 днів

Угода щодо «зернової ініціативи» пролонгована ще на 120 днів. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Олександр Кубраков висловив вдячність генеральному секретарю ООН Антоніу Гуттерішу та президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, а також всім країнам-партнерам за спільні зусилля для продовження дії документа ще на чотири місяці.

«Це означає, що Україна продовжує експортувати через три морські глибоководні порти свою агропродукцію. Зокрема, з 1 серпня і до сьогодні 25 мільйонів тонн ми відправили на потреби світу.

Разом з тим, головним викликом є пришвидшення інспекційних перевірок у Туреччині. Це дозволить світу отримати ще більше українськоі агропродукціі. Також продовжуємо роботу над долученням до зернової ініціативи портів Миколаївщини та розширення номенклатури вантажів. Україна була і залишається міцно вбудованою у світову економіку та ринки. Можливість експортувати більше дозволить зняти інфляційні ризики, а як наслідок і соціальну напругу у багатьох країнах світу», - повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності