Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Велика Британія та Україна підписала ключову Угоду про цифрову торгівлю

20 Березня 2023 16:07

Велика Британія та Україна підписала ключову Угоду про цифрову торгівлю

Україна та Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії підписали ключову Угоду про цифрову торгівлю, яка є правовим фундаментом для більшого розвитку цифрової економіки та значно покращить наші торговельні та інвестиційні відносини.

Міністерство бізнесу та торгівлі Великої Британії прийняло низку українських міністрів, а також 200 британських, міжнародних компаній та офіційних осіб.

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлією Свириденко разом із Державним секретарем з питань бізнесу та торгівлі Кемі Баденох підписали новаторську Угоду про цифрову торгівлю (DTA).

Юлія Свириденко висловила вдячність британській стороні за швидку та безпрецедентну військову, фінансову та технічну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення, а також за підтримку у сфері цифрової торгівлі.

«Сьогоднішня подія – це справді ключовий момент у наших двосторонніх відносинах, ще один великий крок до розширення співпраці між українським та британським бізнесом. Реалізація Угоди поглибить участь України в глобальних ланцюгах постачань, сприятиме розвитку МСП та участі жінок у цифровій економіці, а також зменшить перешкоди для участі у глобальній цифровій торгівлі», - зазначила Юлія Свириденко.

«Ми також продовжуємо дію безмитної торгівлі на імпорт з України до початку 2024 року, надаючи таку необхідну підтримку українському бізнесу. Ці ініціативи допоможуть захистити робочі місця, засоби до існування та сім'ї зараз і в післявоєнному майбутньому України», - зазначила британський міністр.

Українські підприємства також зможуть ефективніше та дешевше торгувати з Великою Британією за допомогою електронних транзакцій, електронних підписів та електронних контрактів.

«Ця угода про цифрову торгівлю демонструє, що українські IT-компанії, які працюють в Україні, користуються попитом у всьому світі, незважаючи на всі виклики війни.

Угода про цифрову торгівлю між Україною та Великобританією закріпила основні свободи торгівлі цифровими товарами та послугами. Україна вважає, що відкриті та вільні рамки для цифрової економіки є найкращою інвестицією у розвиток, орієнтований на майбутнє», - заявила Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Угода про цифрову торгівлю доповнює Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії. Вона набуде чинності після виконання всіх внутрішньодержавних процедур.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності