Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Між Молдовою та Україною спрощено транзит залізничних вантажів

20 Березня 2023 13:03

Між Молдовою та Україною спрощено транзит залізничних вантажів

Протокол зі змінами до Угоди між Республікою Молдова та Україною щодо діяльності залізничного транспорту було затверджено Кабінетом міністрів Молдови після завершення молдавсько-українських переговорів про залізничний транзит вантажів територією двох країн. Про це повідомляє Уряд Республіки Молдова.

Протокол передбачає усунення операцій подвійного контролю, але у деяких ділянках потрійного контролю митними і прикордонними структурами.

Таким чином, буде спрощено процедури залізничного транзиту вантажів територією України з пунктом призначення в Республіці Молдова та Румунії та територією Республіки Молдова з пунктом призначення в Україні та Румунії, що дозволить збільшити обсяги вантажів, що перевозять залізничним транспортом.

«Проєкт вносить зміни щодо усунення контролю митними та прикордонними структурами України на станції Рені. Це дозволить скоротити час транспортування товарів з/в портового комплексу Джурджулешти або Румунію і позитивно вплине на кінцеву вартість товарів, що експортують/ імпортують з Республіки Молдова, знижуючи транспортні витрати», - заявила міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності