Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Обговорення інтеграції до ЄС у сфері промислового виробництва

01 Березня 2023 10:26

Обговорення інтеграції до ЄС у сфері промислового виробництва

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілася у Брюсселі з комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном. На заході обговорювали питання залучення України до промислової політики Євросоюзу. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Економічне відновлення України полягає у промисловому виробництві. Зокрема, це стосується сталеливарної, хімічної промисловості – ми хочемо замінити росію на ринку залізної руди, чавуну та інших товарів. Крім того, Україна має унікальний досвід використання дронів. Ми хочемо розвиватися у цьому напрямі, налагодити виробництво та інтегруватись у ланцюжки постачань ЄС. Угоду ACAA, яка спростить торгівлю та митні процедури, необхідно підписати цього року», - зазначила Юлія Свириденко.

Перший віцепрем’єр-міністр додала, що санкційний тиск на росію необхідно посилити, зокрема у фокусі – російська атомна промисловість. Юлія Свириденко також підкреслила важливість співпраці українських компаній з промисловими компаніями ЄС у післявоєнному відновленні України, починаючи від спільного виробництва будматеріалів і завершуючи залізничною технікою. Для налагодження партнерства Україна забезпечить бізнес-діалог для усіх сторін.

Єврокомісар Тьєррі Бретон підтримав прагнення України до взаємовигідної співпраці, реалізації спільних проєктів з локалізацією в Україні, зокрема для післявоєнного відновлення країни, а перспективними для українсько-європейського партнерства є оборонна індустрія, енергетична галузь. За словами Тьєррі Бретона, індустріальне відновлення України та стале партнерство з ЄС забезпечить промислові екосистеми Європейського Союзу, що позитивно позначиться на економіках обох сторін.

«Ми будемо раді обговорити це питання з українським та європейським бізнесом у рамках нашого промислового діалогу. Така співпраця надасть нові можливості для українського бізнесу. Також ми шукаємо партнерів для українського малого та середнього бізнесу. Програма ЄС «Єдиний ринок» є однією з програм фінансової підтримки ЄС, за яку ми вдячні нашим міжнародним партнерам», - зауважила Юлія Свириденко.

За результатами зустрічі було вирішено, що у рамках програми «Єдиний ринок» ЄС надасть 1500 грантів українським МСБ для налагодження бізнес-зв‘язків з партнерами з ЄС. Також 430 грантів отримають молоді українські підприємці, які хочуть вивчати досвід ведення такого ж бізнесу в ЄС.

Повідомлення про подачу заявок на ці гранти буде розміщено на порталі програми ЄС «Єдиний ринок».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності