Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Цифровізація транспортних коридорів між Україною та Молдовою

23 Лютого 2023 15:21

Цифровізація транспортних коридорів між Україною та Молдовою

Минулого тижня у Женеві делегація Держмитслужби взяла участь у конференції ЄЕК ООН щодо нових розробок у застосуванні Конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП. Про впровадження електронних вантажосупровідних документів йшлося під час 162 сесії робочої групи з митних питань, пов’язаних з транспортом WP.30 та у 79-й сесії Адміністративного комітету Конвенції МДП АС.2. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Також метою участі у заходах було відстоювання національних інтересів України у рамках роботи зазначених органів ЄЕК ООН та голосування на виборах до складу Виконавчої ради МДП на 2023–2024 роки. На голосуванні були присутні делегації 55 країн з різних континентів. За результатами роботи дипломатичного корпусу України та української делегації було заблоковано кандидатуру від російської федерації до керівного органу МДП.

Водночас у рамках конференції за участю експертів Міжнародного союзу автомобільного транспорту (IRU), Асоціацій міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) та Молдови (АІТА) відбулися консультації з представниками Митної служби при Міністерстві фінансів Республіки Молдова та Державною митною служби України щодо впровадження між Молдовою та Україною міжнародних автомобільних перевезень з використанням цифрової книжки МДП.

Сторони домовилися про проведення у 2023 році Пілотного проекту щодо перевезень товарів між Україною та Республікою Молдова за електронною процедурою МДП.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності