Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА розпочинає співпрацю зі словацьким EXIMBANKA SR

07 Лютого 2023 11:17

ЕКА розпочинає співпрацю зі словацьким EXIMBANKA SR

ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» та EXIMBANKA SR підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає керівні принципи співробітництва між ними для сприяння розвитку експорту товарів і послуг України та Словаччини. Про це повідомляє Експортно-кредитне агентство.

«Пильна увага EXIMBANKA SR до наших шановних партнерів в Експортно-кредитному агентстві України була відзначена підписанням Меморандуму про взаєморозуміння, який закладає основу для подальшого розкриття торговельного та інвестиційного потенціалу між нашими сусідніми країнами в нинішні важкі часи. З точки зору EXIMBANKA SR, Меморандум про взаєморозуміння є новим імпульсом для поглибленого партнерства та зміцнює нашу впевненість у продовженні співпраці у формі конкретних проєктів, що становлять взаємний інтерес», – прокоментували підписання меморандуму в словацькому EXIMBANKA SR.

Як зазначила член правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» Оксана Очеретяна, відновлення українського експорту – це одне з ключових питань економічної політики держави воєнного часу, адже надходження до держави валютної виручки гарантує макроекономічну стабільність і пришвидшує нашу перемогу над агресором.

«Тому сьогодні вкрай важливо підтримати українських експортерів на зовнішніх ринках, як це, зокрема передбачає зміст нашого Меморандуму про взаєморозуміння. Я щиро сподіваюся, що наше партнерство дозволить нам збільшити синергію від співпраці у питаннях, що становлять взаємний інтерес для обох наших установ», – сказала вона.

Оксана Очеретяна також нагадала, що торговельні відносини України та Словаччини усі ці роки стабільно розвивалися. За даними Державної служби статистики України, загальний товарообіг України зі Словаччиною до повномасштабних воєнних дій на території України у 2021 році склав 1,84 млрд дол.. Україна мала позитивне сальдо у торгівлі зі Словаччиною – обсяг експорту 0,93 млрд дол., а обсяг імпорту – 0,91 млрд дол.. Частка України в імпорті Словаччини становила 0,9%.

EXIMBANKA SR – це державне експортно-кредитне агентство Словаччини, створене у 1997 році з метою стимулювання експортної діяльності словацького бізнесу. EXIMBANKA SR пропонує широкий спектр фінансових продуктів, зокрема фінансування, страхування кредитів експортерам, гарантування.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності