Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Актуалізація кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД відповідно до Митного тарифу України

30 Січня 2023 12:17

Актуалізація кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД відповідно до Митного тарифу України

1 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 19 жовтня 2022 року № 2697-IX «Про Митний тариф України».

У зв’язку з цим Державна митна служба України акцентує увагу правовласників (представників правовласників), що у деяких реєстраціях митного реєстру об’єктів права інтелектуальної власності, які охороняють відповідно до закону (далі – митний реєстр, ОПІВ), коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, що містять ОПІВ, або товарів, що підозрюють у порушенні прав інтелектуальної власності, втратили актуальність. Про це повідомляє Держмитслужба.

На тепер не всі правовласники (представники правовласників) актуалізували коди товарів згідно з УКТ ЗЕД відповідно до Митного тарифу України, затвердженого зазначеним вище законом.

Держмитслужба звертає увагу, що відповідно до пунктів 32, 33 розділу ІІ Порядку реєстрації у митному реєстрі об’єктів права інтелектуальної власності, які охороняють відповідно до закону, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 648 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 09.06.2020 № 282), зміни та/або доповнення до інформації митного реєстру можуть бути внесені лише на підставі повідомлення правовласника (представника правовласника).

Таким чином, правовласникам (представникам правовласників) необхідно унормувати коди товарів згідно з УКТ ЗЕД відповідно до Митного тарифу України шляхом надсилання до Держмитслужби відповідного повідомлення про внесення змін до інформації щодо зареєстрованого ОПІВ у митному реєстрі.

Завантажити перехідні таблиці можна на офіційному сайті Держмитслужби за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності