Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Покращення пропускної спроможності на кордоні з Румунією

27 Січня 2023 16:31

Покращення пропускної спроможності на кордоні з Румунією

У листопаді минулого року було відкрито пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус», який став ще одним шляхом до країн Євросоюзу. Таке рішення сприяло розвантаженню основних пунктів пропуску у західному напрямку, через які проходило найбільше великовантажних транспортних засобів. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Завдяки цьому проєкту значно зменшилися черги перед пунктом пропуску «Порубне – Сірет», який найчастіше обирали перевізники у напрямку Румунії.

Так, за даними Держмитслужби, за понад два місяці митними органами оформлено 3614 вантажівок, які прямували з України, та 2738 – на в’їзд до України.

Водночас зафіксовано, що частіше обирали пункт пропуску «Красноїльськ» саме власники легкового транспорту – 7316 на виїзд та 5590 на в’їзд.

Наразі розбудова митної інфраструктури лишається пріоритетним напрямом роботи Держмитслужби, аби зменшити навантаження на південно-західні пункти пропуску. У цьому році заплановано відкриття ще одного пункту пропуску – «Дяківці - Раковець», функціонування якого остаточно стабілізує ситуацію на українсько-румунському кордоні.

Окрім цього Держмитслужба продовжує комунікацію з митними адміністраціями сусідніх країн та впроваджує низку проєктів, спрямованих на оптимізацію роботи пунктів пропуску.

Нагадуємо, що дізнатися про стан черг транспортних засобів на кордоні можна за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності