Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна приєдналась до коаліцій торгових міністрів щодо клімату

24 Січня 2023 18:03

Україна приєдналась до коаліцій торгових міністрів щодо клімату

На Всесвітньому економічному форумі у Давосі Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлії Свириденко обговорювала з високопосадовцями країни та представниками бізнесу політичну підтримку України, розвиток торгівлі та залучення інвестицій. Про це повідомляє Мінекономіки.

Так, зустріч з міністром торгівлі Швеції та Його Королівською Високістю Принцом Даніелем Шведським була присвячена як питанням двосторонньої співпраці, так і пріоритети головування Швеції в ЄС, зокрема можливостям інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС та подовження дії автономних торговельних заходів, тобто, повністю безмитного експорту до ЄС.

За словами Юлії Свириденко, після перемоги Україна буде прагнути стати повноправним членом ЄС і з безпекової точки зору, оскільки економічна, енергетична та торговельна інтеграція до ЄС є шляхом до безпеки нашої країни.

Також під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі Україна приєдналась до коаліцій торгових міністрів щодо клімату.

«До неї входять наші друзі і партнери - виконавчий віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс, торговий представник США Кетрін Тай, державний секретар з міжнародної торгівлі Британії Кемі Баденох та ще близько 50 торгових міністрів. Ця коаліція займатиметься пошуком рішень, яким чином торгівля допомагатиме запобігати зміні клімату без застосування протекціоністської політики», - пояснила Юлія Свириденко.

Під час зустрічі із представниками приватних інвесторів вона закликала розпочати бізнес в Україні вже зараз. Так, під час розмови з СЕО «JP Morgan Chase» Джемі Даймоном Юлія Свириденко висловила зацікавленість у якомога швидшому розгортанні фінансування для відновлення України.

«Ми визначили групу представників компанії і міністерства, які працюватимуть над інвестиційними проєктами в Україні. Цю ж тематику ми детально обговорили з Goldman Sachs, представником якого є давній друг Україна Джаред Коен», - заявила Юлія Свириденко.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності