Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства

27 Грудня 2022 12:14

Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства

У рамках підтримки українського аграрного сектору відбулось третє засідання керівної групи проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства», друга фаза проєкту (Проєкт «COA-II»). Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Представники Держпродспоживслужби, Федерального міністерства продовольства та сільського господарства ФРН, Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також експерти галузі під час заходу обговорили:

  • шляхи розвитку українського органічного сектору;
  • удосконалення українського законодавства та погодження його з європейськими нормами;
  • підтримку підприємців в умовах російської агресії.

Важливим результатом онлайн-зустрічі стало узгодження планів роботи на наступний рік. Так, сторони запланували:

  • продовжувати роботу над законодавчою базою для розвитку органічного сектору;
  • проводити практичні заходи щодо питань державного контролю (нагляду) у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;
  • підтримувати підприємства та організації у сфері органічного сільського господарства, а також реалізовувати освітні проєкти.

У рамках програми Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства ФРН надає підтримку країнам-партнерам у розбудові ефективного та ресурсоощадного сільського господарства та харчової промисловості. Проєкт COA орієнтований на сприяння розвитку органічного сільського господарства.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності