Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна поділилась досвідом приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту з країнами-учасницями ТРАСЕКА

22 Грудня 2022 16:17

Україна поділилась досвідом приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту з країнами-учасницями ТРАСЕКА

15 грудня 2022 року заступниця директора департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Державної митної служби України, національний координатор з питань спільного транзиту Аліна Брендак поділилась досвідом України щодо приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту з учасниками 2-го семінару з митних питань на маршрутах ТРАСЕКА. Про це повідомляє Держмитслужба.

«Україна є наймолодшою країною-учасницею Конвенції і наш нещодавній досвід підготовки до початку міжнародного застосування NCTS може стати у нагоді країнам, які зараз активно працюють над тим, щоб приєднатись до Конвенції про процедуру спільного транзиту», – зазначила вона.

Підходами до запровадження NCTS також поділились представники митних органів Болгарії, Румунії та Туреччини.

Під час заходу представники митних органів Азербайджану, Грузії та Молдови підтвердили, що наразі цими країнами ведеться активна робота щодо приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту і що вони очікують прискорення транзитного руху вантажів через спільні кордони з іншими країнами-учасницями Конвенції після приєднання до неї.

Керівник підрозділу з питань транзиту та митного статусу DG TAXUD Міхаель Ратьє детально розповів про алгоритм приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та підготовку до приєднання, яка має включати належне законодавче, організаційне та ІТ-забезпечення процедури спільного транзиту спочатку на національному рівні, а потім і на міжнародному.

Загалом учасники відзначили перспективність подальшого територіального розширення застосування NCTS для прискорення руху товарів та спрощення митних процедур на кордоні.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності