Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Двостороння зустріч ЄС– Україна щодо функціонування програми АЕО

07 Грудня 2022 17:02

Двостороння зустріч ЄС– Україна щодо функціонування програми АЕО

2 грудня 2022 року відбулась онлайн-зустріч представників відомств України з колегами генерального директорату Європейської комісії TAXUD. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Зі сторони України участь у заході взяли заступник голови Держмитслужби Руслан Черкасський, представники Міністерства фінансів України, Представництва України при ЄС та департаменту організації митного контролю та оформлення Держмитслужби.

Зустріч була присвячена функціонуванню програми АЕО (Авторизовані економічні оператори) в Україні та ЄС, розробленню дорожньої карти з укладання угоди про взаємне визнання.

Руслан Черкасський зазначив, що функціонування програми АЕО є одним із пріоритетів розвитку митної справи. Також він відзначив важливість програми, особливо враховуючи існуючу ситуацію у зв’язку із агресією проти України, яка вимагає спрощення діяльності підприємств, залучених до міжнародної торгівлі товарами, і водночас необхідністю забезпечувати безпеку громадян та держави від загроз, які можуть існувати в рамках міжнародного переміщення товарів.

Під час зустрічі представники Держмитслужби презентували інформацію щодо прогресу України у впровадженні програми АЕО, стороною ЄС проінформовано про зміни у законодавстві та про аспекти практичної діяльності авторизованих операторів.

Також учасники обговорили заходи, які мають складати дорожню карту для укладання угоди про взаємне визнання АЕО між Україною та ЄС.

Сторони домовились здійснювати обмін інформацією щодо функціонування програми АЕО та продовжувати роботу над розробленням робочої карти.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності