Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Дотримання стандартів ЄС щодо енергоефективності

06 Жовтня 2022 11:02

Дотримання стандартів ЄС щодо енергоефективності

Відтепер Держпродспоживслужба буде здійснювати ринковий нагляд щодо обігрівачів приміщень, комбінованих обігрівачів, комплектів з обігрівача приміщень, регулятора температури і сонячної установки, місцевих обігрівачів, професійних холодильних шаф для зберігання, вентиляційних установок для житлових приміщень, твердопаливних котлів, комплектів з твердопаливного котла, додаткових нагрівачів, регуляторів температури і сонячних установок.

Відповідну постанову від 27 вересня 2022 р. № 1072 «Про внесення змін до переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» було затверджено Кабінетом Міністрів України, і вона набирає чинності через три місяці після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Постанова містить розширений перелік, доповнений обладнанням, що має відповідати технічним регламентам з енергетичного маркування, адаптованим до законодавства ЄС.

Нагадуємо, що Україна активно впроваджує європейські стандарти щодо енергетичного маркування обладнання і техніки з метою стимулювання використання саме енергоефективних товарів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності