Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Набір консультантів для національного проєкту «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу»

27 Вересня 2022 15:32

Набір консультантів для національного проєкту «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу»

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні оголосило тендер щодо залучення консультантів для надання бізнес-консультацій у межах проєкту МОМ з розвитку малого та середнього підприємництва.

Консультації надаватимуть в рамках проєкту «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини через Банк розвитку KfW, та реалізується у партнерстві з Міністерством економіки України та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Для впровадження консультаційної компоненти МОМ співпрацює з Офісом з просування експорту та підприємництва.

Очікувані результати

1. Індивідуальні онлайн/телефонні консультації підприємцям щодо експорту та виходу на нові ринки (надано щонайменше 200 ММСП). Теми можуть включати, але не обмежуватися такими:

  • Експортна логістика;
  • Сертифікація та маркування;
  • Стимулювання експорту;
  • Готовність до експорту;
  • Митні вимоги;
  • Продаж через міжнародні цифрові платформи;
  • Нові ринки, бізнес-ідеї та інновації.

2. Індивідуальні онлайн/телефонні консультації підприємцям, що допоможуть подолати вплив війни на бізнес (надано щонайменше 100 ММСП). Теми можуть включати, але не обмежуватися такими:

  • Релокація;
  • Доступ до фінансування (пошук інвесторів, залучення коштів для бізнесу та грантові програми для ММСП, банківські кредити та інноваційні фінансові інструменти);
  • Особливості оподаткування у воєнний час;
  • Антикризове управління;
  • Цифрові рішення;
  • Маркетинг і продажі;
  • Людські ресурси та підбір кваліфікованого персоналу.

Організації-заявники можуть подати заявку на обидва консультаційні потоки або лише на один, чітко вказавши це в документах ЗПЗ.

Дедлайн подачі заявок: 12 жовтня 2022 року.

Більш детально про критерії відбору, можливості та подання заявки за посиланням.

Інформація про проєкт

Розвиток малого та середнього підприємництва (МСП): економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу З метою сприяння економічній адаптації та відновленню мікро- та малих підприємств, які постраждали від численних криз в Україні, шляхом посилення їх спроможності працювати та надавати критично необхідні товари та послуги для ВПО та приймаючих громад, проєкт підтримує переміщені підприємства та підприємства, що працюють у найбільш постраждалих районах, за допомогою грантів, консультаційних послуг та тренінгів, спрямованих на перезапуск та підтримку ділової активності, пом'якшення економічних наслідків війни, збереження існуючих робочих місць і створення нових робочих можливостей.

Проєкт додатково залучає діаспору для підтримки підприємств через розвиток навичок, підтримку бізнесу, доступ до фінансів, мереж та ринків.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини через Банк розвитку KfW і триває з листопада 2021 року до травень 2024 року з метою допомоги понад 700 мікро-, малим-, та середнім підприємствам (ММСП) грантами та понад 600 тренінговою та консультаційною підтримкою.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності