Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ дозволив проведення фумігації вантажів за межами митної території України

22 Вересня 2022 17:28

КМУ дозволив проведення фумігації вантажів за межами митної території України

10 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 1029 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2022 р. № 398». Про це повідомляє Мінагрополітики.

Постанову ухвалено для забезпечення виконання Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів та створення умов, що сприятимуть безперебійному експорту сільськогосподарської продукції рослинного походження морськими шляхами з українських морських торговельних портів «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний».

У рамках реалізації зазначеної Ініціативи виникли нові бар’єри, пов’язані, зокрема з необхідністю пришвидшення проходження вантажів «морським зерновим коридором» та оптимізації проведення необхідних фітосанітарних процедур зі знезараження вантажів (фумігації) на вимогу країн-партнерів у міжнародній торгівлі.

Постановою передбачено усунення таких бар’єрів шляхом проведення фумігації вантажів на вимогу країни-імпортера, як в межах, так і за межами території України.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності