Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна презентувала експортний потенціал органічного сектору на «BIOFACH 2022»

02 Серпня 2022 15:07

Україна презентувала експортний потенціал органічного сектору на «BIOFACH 2022»

Впродовж минулого тижня 32 українські компанії розкривали експортний потенціал України та презентували свою продукцію на найбільшій світовій виставці органічних харчових продуктів «BIOFACH 2022», яка відбулась у Нюрнберзі (Німеччина) з 26 до 29 липня 2022 року.

Цьогоріч торговельна виставка «BIOFACH 2022», вперше після початку пандемії COVID-19, пройшла у офлайн-форматі у нетрадиційному для заходу періоді, влітку, та зібрала понад 24 000 відвідувачів із 137 країн світу.

Попри повномасштабну війну, Україна була представлена на «BIOFACH 2022» 2-ма стендами загальною площею 200 м2:

  • Національний павільйон України «Organic Ukraine Business Hub», організований громадською спілкою «Органічна Україна» спільно з ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та національним проєктом Дія.Бізнес у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України за підтримки UNDP Ukraine/ПРООН в Україні та за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D).

  • Колективний стенд України, організований Асоціацією «Ягідництво України», Федерацією органічного руху України та громадською спілкою «Біодинаміка України».

Учасниками національного павільйону стала 21 компанія органічного сектору. Асортимент презентованої продукції склав понад 250 видів, серед них: заморожені, сублімовані та свіжі ягоди, фрукти та овочі, сільськогосподарські та баштанні культури, курячі яйця, амарант, спельта, чаї та ін.

DESCRIPTION

Офіційне відкриття Національного павільйону України «Organic Ukraine Business Hub»

Паралельно з роботою виставки традиційно відбувся конгрес, програма якого передбачала понад 120 тематичних сесій, зокрема йшлося про поточний розвиток ринку та тенденції, про політичні та законодавчі зміни.

Велика увага під час проведення конгресу була відведена питанням України, зокрема стану, проблемам та програмам підтримки органічного сектору України. Розкривав гострі питання сектору та демонстрував експортний потенціал України міжнародній спільності в.о. директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов.

Керівник Офісу Андрій Ремізов взяв участь у трьох сесіях:

  • сесія Центральної та Східної Європи «Органічні цілі в тіні війни - Як військовий конфлікт впливає на аграрну політику країн Центральної та Східної Європи»;
  • панельна дискусія «Органічне сільське господарство в Україні через 5 місяців після початку війни – статус-кво та перспективи»;
  • сесія «Сприяння розвитку органічного сектору у Східній Європі».

DESCRIPTION

В.о. директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов висвітлює проблеми органічного сектору під впливом війни на сесії Центральної та Східної Європи «Органічні цілі в тіні війни – Як військовий конфлікт впливає на аграрну політику країн Центральної та Східної Європи»

Представники іноземної дипломатії також відвідали українські стенди та висловили підтримку і вдячність компаніям-учасницям за продовження роботи в умовах війни. Українські стенди відвідали такі високопосадовці як єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський, міністр продовольства та сільського господарства Німеччини Джем Оздемір та інші.

Відзначимо, що європейські лідери загалом відвідали 7 павільйонів виставки, 2 з яких - українські.

DESCRIPTION

В.о. директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов під час офіційного візиту європейської делегації на Національний павільйон України

За результатами 4 днів роботи експонентами Національного павільйону України було підписано низку перших експортних контрактів та проведено понад 1300 бізнес-перемовин з потенційними іноземними партнерами із США, Канади, Швейцарії, країн Близького Сходу та ЄС.

DESCRIPTION

Українські експортери під час роботи на Національному павільйоні України

У лютому 2023 року Україна традиційно буде представлена на «BIOFACH 2023». Це буде 10-та участь українських органічних експортерів на цьому заході.

Організовуватиме Національний павільйон України ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Ключовими темами заходу стануть органічне сільське господарство, захист клімату та турбота про здоров’я.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності