Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ВРУ ухвалила зміни до Митного кодексу для спрощення процесу декларування товарів

27 Липня 2022 19:02

ВРУ ухвалила зміни до Митного кодексу для спрощення процесу декларування товарів

27 липня 2022 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які класифікуються у межах однієї товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу». Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Запропоновані Мінфіном зміни до Митного кодексу спрощують для бізнесу процес декларування товарів. Спрощення декларування полягає у тому, що можна групувати товари зі схожими характеристиками під одним кодом і наводити їх повний опис в одній графі митної декларації.

На відміну від існуючих до сьогодні у Митному кодексі норм законом запропоновано імплементувати європейські правила, що групувати товари можна лише зі схожими характеристиками (у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД).

Зокрема, статтю 267 Митного кодексу викладено у новій редакції, а також доповнено статтю 280 наступними нормами:

  • за бажанням декларантів дозволяється спрощене декларування партії товарів, які класифікуються в різних товарних підпозиціях згідно з УКТ ЗЕД, за одним класифікаційним кодом, за умови, що цьому коду відповідає найбільша ставка мита у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД;
  • таке спрощене декларування тепер буде поширюватись і на експорт;
  • для цілей застосування цієї норми відбуватиметься перерахунок специфічної ставки мита в адвалорну для справляння мита за найбільшою ставкою.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності