Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Кредитна програма для експортерів: підтримка сягнула 35,42 млн гривень

08 Липня 2022 20:07

Кредитна програма для експортерів: підтримка сягнула 35,42 млн гривень

Майже місяць тому стартувала Програма доступного фінансування для експортерів під час війни «Кредити на виконання зовнішньоекономічних договорів за спрощеною процедурою». За час війни банки-партнери програми видали шість позик на суму 22,67 млн гривень.

Таким чином було підтримано експорт на суму в 35,42 млн гривень. Усі зовнішньоекономічні угоди, виконання яких було прокредитоване у рамках програми, були укладені з європейськими контрагентами: 2 угоди з Францією, по одній - з Німеччиною, Польщею, Латвією та Австрією.

Подати заявку на отримання доступного кредиту за спрощеною процедурою вимог до застави можна за посиланням.

На 7 липня 2022 року через портал вже надійшло 117 заявок. В обробці банків перебуває 25 заявок на кредит на загальну суму майже 106 мільйонів гривень.

Найбільш зацікавлені у фінансуванні представники наступних галузей: виробники меблів, піддонів, палетів, іграшок, металевих виробів та побутових приладів.

Найбільший попит виявили підприємства із Київської, Волинської, Рівненської, Одеської, Запорізької, Чернівецької, Львівської областей.

Скористатися програмою наразі можуть клієнти двох державних банків: АТ «Ощадбанк» та АБ «УКРГАЗБАНК». Експортно-кредитне агентство працює над розширенням переліку банків-партнерів програми. Важливо, що програму можна комбінувати з програмою «Доступні кредити під 5-7-9%».

Завдяки страховим інструментам Експортно-кредитного агентства підтримака експорту від початку року склала 136,232 млн гривень.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності