Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Опитування щодо ефективності переліку товарів критичного імпорту

05 Липня 2022 10:49

Опитування щодо ефективності переліку товарів критичного імпорту

У зв’язку з оголошенням в Україні воєнного стану 24 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України запровадив перелік товарів критичного імпорту і рекомендував Національному банку України забезпечити здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів з цього переліку.

Перелік було запроваджено з метою економії валютних коштів держави та забезпечення можливості закупівлі найнеобхідніших товарів, ввезення яких є критичним для України у період воєнного стану.

ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» у рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» проводить опитування щодо ефективності запровадженого КМУ переліку товарів критичного імпорту.

До першої версії документа було внесено близько 30 товарних позицій за 4 знаками УКТ ЗЕД (Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності).

З моменту ухвалення й до цього часу перелік постійно оновлювали відповідно до реалій часу. Зміни, які вносили до переліку, відображали ситуацію в економіці та на фронтах.

Ознайомитися з переліком товарів критичного імпорту можна за посиланням.

Опитування для підприємств та ФОП триває з 30 червня до 15 липня 2022 року (включно).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності