Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Безоплатні консультації для українських МСП у межах освітньої програми «Train the Trainers 2.0»

01 Липня 2022 16:02

Безоплатні консультації для українських МСП у межах освітньої програми «Train the Trainers 2.0»

Програма для експортних консультантів «Train the Trainers 2.0» стартувала у жовтні 2021 року і складалася з 5 модулів теоретичної та практичної частини. Під час навчання учасники отримали теоретичні знання і до 24 лютого 2022 року встигли надати рекомендації з налагодження експорту 50 українським компаніям.

Після рестарту програми, на початку травня, було відокремлено тренінгову частину, яка тривала 1,5 місяця, та практичну частину, яка вже розпочалася і триватиме стільки ж (13.06 - 29.07.2022). Наразі учасники поділилися на 8 команд по 6-7 консультантів. Кожна команда працює з 3-4 компаніями одного сектору, які мають однакову продукцію.

За півтора місяця практики заплановано надати консультації 23-м українським малим та середнім підприємствам з наступних секторів: кондитерскі вироби, безглютенова продукція, снеки, безалкогольні та алкогольні напої, чай та кава, консервована продукція, косметика.

Надавати консультації українським фахівцям допомагають міжнародні експерти з експорту. Так, протягом проєкту кожна команда має 3 зустрічі з менторськими сесіями, під час яких можна задати питання міжнародним експертам щодо кращого виконання тих чи інших завдань у рамках підтримки МСП або проконсультуватися щодо актуальних питань експорту до країн ЄС.

МСП можуть отримати таку консультативну підтримку та необхідну інформацію:

  • Огляд одного потенційного експортного ринку — розмір ринку, рівень цін та якості, основні конкуренти, рекомендовані товари тощо.
  • Тенденції вибраної категорії.
  • Потенційні партнери на обраному ринку — дистриб'ютори, агенти або торгові посередники тощо.
  • Перший контакт з 1-2 партнерами та коментарі щодо подальшої співпраці.
  • Логістичний ланцюг та вимоги до упаковки (розмір, маркування, страхування тощо).
  • Основні вимоги до співпраці на цільовому ринку (сертифікати, дозволи тощо).
  • Комерційні пропозиції.
  • Дорожня карта для успішного експорту.

Також консультанти допомагають у вирішенні завдань та викликів, що постають перед підприємціями, надаючи свої професійні коментарі та покрокові інструкції.

Програма розроблена Інститутом маркетингу (Естонія) у співпраці з ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Програма фінансується Державним департаментом США (Development Cooperation Partnership Program, Round Eight) та Естонським центром міжнародного розвитку (Estonian Center for International Development – ESTDEV).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності