Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Члени СОТ висловили готовність сприяти доступу українського експорту до міжнародних ринків

16 Червня 2022 17:04

Члени СОТ висловили готовність сприяти доступу українського експорту до міжнародних ринків

Міністри торгівлі, члени Світової організації торгівлі (СОТ), напередодні відкриття 12-ї Конференції міністрів СОТ у Женеві висловили свою солідарність з Україною та готовність сприяти доступу українського експорту до міжнародного ринку, зокрема транзитного. Про це мовиться у спільній Заяві.

У спільній заяві учасники зустрічі вислвили серйозну стурбованість руйнівним впливом війни на здатність України продовжувати виробництво, експорт та імпорт продукції. Вони підкреслили, що Україна є одним із провідних світових експортерів сільськогосподарських продуктів: пшениці, кукурудзи, ячменю та соняшникової олії. Наслідки війни, зокрема блокування доступу України до Чорного моря, ставлять під загрозу постачання продовольства у найбільш вразливі частини світу та країни, що розвиваються. Тож автори заяви оголосили про прагнення підтримувати Україну та сприяти її експорту.

«У цьому контексті ми будемо прагнути підтримувати Україну та сприяти її експорту. Ми заохочуємо членів СОТ робити те ж саме у спосіб, що відповідає їхнім можливостям, у тому числі шляхом полегшення використання інфраструктури або полегшення та спрощення митних процедур», - йдеться у заяві.

Заступник міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка висловив вдячність за виявлену солідарність та закликав членів СОТ до підтримки української торгівлі.

«Україна намагається зберегти доступ до експортних ринків в умовах російської агресії, адже продовження зовнішньої торгівлі є важливим фактором для сприяння стійкості та відновлення країни. У цьому контексті значну роль має збереження відкритих і передбачуваних ринків. Європейський Союз є драйвером такої підтримки. Сьогодні ЄС український експорт не обкладає митом і тарифами. Наші європейські партнери працюють над створенням «шляхів солідарності», щоб допомогти вивезти українські товари на міжнародні ринки. Ми заохочуємо членів СОТ робити те ж саме, у тому числі, шляхом полегшення використання інфраструктури або полегшення та спрощення митних процедур», – підкреслив Тарас Качка.

Члени СОТ у своїй заяві також зазначили, що будуть продовжувати надавати гуманітарну допомогу для цивільного населення України, забезпечувати їм доступ до основних товарів і послуг, зокрема продукти харчування, а також шукатимуть шляхи допомоги Україні у її відбудові.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності