Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Підприємницький потенціал Хмельницької міської територіальної громади

07 Червня 2022 17:02

Підприємницький потенціал Хмельницької міської територіальної громади

Об'єднані територіальні громади мають потенціал, спроможність, фахівців, які можуть ефективно взаємодіяти з підприємцями своєї громади, оперативно доносити до них ті можливості, які є як на національному, регіональному рівні.

Саме тому виконавчий комітет Хмельницької міської ради продемонстрував досвід співпраці як місцевої, так і державної влади з бізнес-структурами, наукою та громадськими організаціями, популяризації товарів та послуг українських виробників.

Так, місцеві органи влади разом з бізнес-об’єднаннями та міжнародними проєктами організовують заходи задля розвитку тих видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал та конкурентні переваги регіону, сприяють трансформації секторів економіки у регіоні, забезпечують високий рівень зайнятості, прибутковості та підвищують експортний потенціал області.

Яскравими прикладами цього є створення системи позиціонування та просування продукції місцевих виробників.

Хмельницька міська рада запровадила проєкт «Купуй Хмельницьке!», що реалізується в рамках Стратегії розвитку міста Хмельницького до 2025 року. Саме він дозволяє підвищити конкурентоспроможність та престиж місцевих виробників, збільшити впізнаваність місцевих торгових марок, забезпечити населення товарами високої якості.

Місцеві підприємства беруть участь у міжнародних виставках, співпрацюють з іноземними дипломатичними установами тощо.

У рамках проєкту «ІмЕкс: вихід на нові ринки», що реалізується Управлінням економіки Хмельницької міської ради і Proskuriv Business Club, підприємці Хмельницького та переселенці маютьть змогу проконсультуватися із досвідченими консультантами України, які уже більше 10 років працюють у сфері експортного та імпортного консультування.

Драйверами розвитку хмельницької громади є малі та середні підприємства, які працюють у машинобудуванні, швейній та текстильній, харчовій промисловостях, будівництві, логістиці та IT-секторі.

Зусилля влади, бізнесу та активних громадян зосереджені на побудові перспективних точок економічного зростання, бачення яких базується на розумінні сучасних тенденцій розвитку та реальній оцінці власного потенціалу, а також на зміцненні позицій громади на міжнародному та національному рівнях.

Саме з метою виходу на міжнародні ринки був створений Каталог виробників Хмельницької міської територіальної громади.

Більш детальну інформацію щодо підприємств Хмельницького регіону можна отримати у керівника управління економіки Хмельницької міської ради Оксани Новодон (тел.: +38 067 311 1109, e-mail: O_Novodon@khm.gov.ua).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності