Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Європарламент скасував на рік мито на весь український експорт

20 Травня 2022 10:02

Європарламент скасував на рік мито на весь український експорт

19 травня 2022 року Європейський парламент підтримав скасування імпортних мит на весь український експорт до Євросоюзу на один рік для підтримки економіки України.

Цей крок став безпрецедентним жестом підтримки країни у стані війни. Про це повідомляє сайт Європарламенту.

«Перед обличчям російської агресії Україна бореться не лише за власну свободу та безпеку, а й за свободу всієї Європи. Тому ми повинні підтримувати Україну на всіх рівнях усіма інструментами, які є в нашому розпорядженні: не лише зброєю та санкціями, а й нашою торговельною силою. Надання Україні необхідної підтримки для захисту не закінчується на полі бою; це включає те, щоб економіка України залишалася стійкою та конкурентоспроможною»,– мовиться у заяві.

У Європарламенті наголосили, що таке рішення є відповіддю на наслідки війни росії проти України, яка обмежує можливості країни для торгівлі. Запропоновані заходи повністю скасують ввізне мито на промислову продукцію, ввізне мито на фрукти та овочі, а також антидемпінгове мито та захисні заходи щодо імпорту сталі терміном на один рік. Це значно полегшить поставку українських промислових та сільськогосподарських товарів до ЄС.

Наступним кроком має бути публікація рішення в Офіційному журналі ЄС, після чого воно набуде чинності наступного дня.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності