Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Велика Британія скасувала всі мита і квоти на експорт товарів з України

26 Квітня 2022 10:08

Велика Британія скасувала всі мита і квоти на експорт товарів з України

Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на український експорт згідно з умовами Угоди про вільну торгівлю, яка мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року.

Про повідомляє Департамент міжнародної торгівлі Великої Британії.

Відтепер скасовані всі тарифи та квоти, що охоплюються торговельною угодою між Британією та Україною, тобто передусім аграрну та промислову продукцію.

Зазначено, що таке рішення було ухвалене у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів.

«Зняття мит на ключові українські експортні товари, включаючи ячмінь, мед, консервовані помідори та птицю, допоможе українському бізнесу та виробникам, коли вони цього найбільше потребують», – повідомив Департамент міжнародної торгівлі Об’єднаного Королівства.

Крім того, Велика Британія оголосила про заборону на експорт товарів і технологій, які росія може використовувати для «придушення героїчного народу України». Серед таких товарів – обладнання для перехоплення та моніторингу. «Це закриє будь-які існуючі лазівки для того, щоб Росія не купувала ці товари у Британії», – додали у відомстві.

«Експорт стимулюватиме промисловий розвиток, нарощення виробництва та його інтеграцію до світових торговельних ланцюгів. Наразі ми ведемо переговори з усіма партнерами про лібералізацію торгівлі. Тому найближчими днями і тижнями чекаємо на новини і від інших партнерів», – додала міністр економіки України Юлія Свириденко, коментуючи лібералізацію торгівлі між Україною та Великою Британією.

Нагадаємо, що Велика Британія та Україна уклали Угоду про вільну торгівлю у 2020 році, після чого її ратифікував український парламент. Відпвідно до документу, після перехідного періоду протягом трьох років, з 2023 року український експорт мав бути звільнений від мит з боку Великої Британії. Цьогоріч ввізне мито для України мало становити 1/8 від базової ставки. Натомість для Великобританії Угода починала повністю діяти у 2026 році.

Більш детально читайте за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності