Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Міністр аграрної політики та продовольства: Ключові завдання — посівна та налагодження експорту зерна

30 Березня 2022 10:21

Міністр аграрної політики та продовольства: Ключові завдання — посівна та налагодження експорту зерна

Новопризначений міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський окреслив ключові пріоритети Міністерства на найближчий час.

«Питання, які турбують всіх — посівна, а також не менш важливе завдання — налагодження логістики експорту зерна. Тому що це дуже великі об’єми», — заявив він в інтерв’ю журналістам.

За його словами, в Україні існують запаси зерна, які були передбачені на експорт — у грошовому еквіваленті це складає близько 7,5 млрд доларів США.

У той же час, як зазначив міністр, робота українських портів обмежена через війну.

«Порти обмежили. Раніше ми в місяць вивозили 4-5 млн тонн сільськогосподарської продукції, зерна, продуктів переробки через порти. Зараз — лише декілька тисяч тонн через західні кордони. Дуже важливо це налагодити. Очевидно, відмінусувавши ті запаси, які потрібні країні», — зазначив Микола Сольський.

Адже, за його словами, ці кошти від експорту потрібні аграріям для оплати оренди, на зарплати та посівну. «Тому це основна робота, яка ведеться міністерством, аграрним Комітетом і на якій всі зосереджені», — підсумував міністр.

Нагадаємо, що Україна має повну підтримку міністрів аграрної політики країн G7 та інших міжнародних колег у питаннях нарощення експорту української с/г продукції за новими логістичними маршрутами.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності