Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Бернський союз призупинив членство російського та білоруського експортно-кредитних агентств

10 Березня 2022 15:43

Бернський союз призупинив членство російського та білоруського експортно-кредитних агентств

У відповідь на звернення Експортно-кредитного агентства України (ЕКА) Бернський союз призупиняє членство Ексар (російського експортно-кредитного агентства) та Ексімгарант (білоруського експортно-кредитного агентства). Про це йдеться у офіційному листі, який надійшов на адресу ЕКА.

«Бернський союз є аполітичним об’єднанням, і підтримує справедливість і рівність між усіма членами. Однак, ця безпрецедентна ситуація викликала глибоке занепокоєння в нашій спільноті. Численні члени Бернського союзу, посилаючись на резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 1 березня 2022 року, звернулися з проханням вжити дії проти EXIAR і EXIMGARANT через їхнє представництво в урядах Росії та Білорусі, відповідно. З огляду на вищевикладене керівництво Бернського союзу ухвалило рішення тимчасово призупинити членство обох організацій з 7 березня 2022 року», – йдеться у повідомленні на офіційному сайті Бернського союзу.

Також ЕКА продовжує отримувати відповіді від експортно-кредитних агентств інших держав зі словами підтримки зниження кредитного рейтингу Російської Федерації та Білорусі до сьомої групи рейтингу Організації економічного співробітництва та розвитку. Нагадаємо, до сьомої групи входять країни з найвищим рівнем ризикованості торгових операцій.

Відповідні листи підтримки вже надіслали багатонаціональне африканське експортно-кредитне агентство African Trade Insurance Agency (АТІ), німецьке – EULER HERMES, австрійське – OeKB, польське – KUKE, а також експортно-кредитні агентства Естонії та Греції. Всі вони також повідомили про закриття своїх лімітів на страхування експорту до Росії та Білорусії.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності