Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Європейські держави спрощують проїзд для перевізників гуманітарної допомоги в Україну

04 Березня 2022 12:01

Європейські держави спрощують проїзд для перевізників гуманітарної допомоги в Україну

Наразі Польща, Литва, Латвія, Словаччина, Німеччина та Угорщина запровадили бездозвільний проїзд для перевізників гуманітарних вантажів в Україну.

Йдеться про звільнення перевізників від будь-яких додаткових умов, зокрема необхідності оформлення дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Це необхідно для оперативної доставки гуманітарних вантажів на період воєнного стану.

Для перетину кордону з Литвою, Латвією та Словаччиною не потрібно подавати інформацію про перевізника та транспортний засіб.
На сьогодні Федеральне міністерство цифрових технологій та транспорту Федеративної Республіки Німеччина повідомило, що українські перевізники можуть здійснювати перевезення медикаментів та гуманітарної допомоги територією Німеччини без використання дозволів. Для здійснення такого перевезення перевізнику необхідно надати номер транспортного засобу.

Угорщина відмінила плату за користування дорогами та реєстрацію подій у електронній системі BIREG у разі транспортування гуманітарного вантажу до України їх територією. Важливо – на лобовому склі автомобіля має бути розміщено добре видиме оголошення із надписом «Humanitarian Aid for Ukraine» та малюнок хреста червоного кольору.

У наявності має бути заповнена українською/англійською Декларація про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, а також супровідний лист від організації (англійською мовою), що направляє гуманітарний вантаж в Україну із інформацією про отримувача, реєстраційним номером автомобіля, датою відправки, характером та об’ємом вантажу.

Важливо, що інформація про транспортний засіб, який буде рухатись територію Угорщини, повинна бути надана Міністерству інфраструктури України для інформування угорської сторони.

Для перетину кордону з Польщею перевізники мають завчасно заповнити форму. Також Республіка Польща скасувала плату за користування усіма дорогами для перевізників гуманітарних вантажів. Для всіх громадян України, які вимушено залишають власну країну, польська сторона забезпечить безоплатний проїзд залізничним транспортом.

Дякуємо наших європейським партнерам за надану підтримку.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності