Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держпродспоживслужба розширила акредитацію 12 лабораторій

21 Січня 2022 17:04

Держпродспоживслужба розширила акредитацію 12 лабораторій

У 2021 році відбулось розширення існуючих сфер акредитації відповідно до вимог міжнародного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2019 у 12 фітосанітарних лабораторіях, діяльність яких координує Держпродспоживслужба, про що повідомили на сайті організації.

Лабораторії розширили сфери акредитації щодо видів фітосанітарної експертизи, ідентифікації карантинних організмів, а також визначення показників якості насіння та зерна сільськогосподарських культур.

Розширення сфер акредитації надає державним фітосанітарним лабораторіям нові можливості на внутрішньому ринку та підвищує їх рівень серед замовників з інших країн. Адже акредитація лабораторії – це підтвердження її відповідності вимогам міжнародного стандарту, а сфера акредитації свідчить про її діагностичні спроможності та кваліфікацію персоналу.

На даний час 24 обласні фітосанітарні лабораторії та 2 контрольно-токсикологічні лабораторії акредитовані за міжнародним стандартом ДСТУ ISO/IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій», а у 2022 році робота з розширення сфер акредитації триматиме.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності